Luktärtor

Jag har aldrig odlat luktärtor eller haft nån önskan att göra det. Men så gick jag på en trädgårdsmässa och träffade en entusiast och plötsligt gror det (snabbt som bara den) i krukorna.
 
När jag köpte frön fick jag med en beskrivning om hur en bäst lyckas med sina luktärtor. Jag ska försöka följa dem så gott det går. Än så länge är det inga konstigheter - så fröna på rejält fuktig jord med nån centimeter jord ovanpå, täck med en plastpåse och ställ ljust i rumstemperatur. Det har funkat och jag längtar efter att se dem växa!
 
 
 

Det är vår

Det är vår. Och jag vet det av flera anledningar, en är att snön smälter (på dagarna), en annan är att det växer i alla mina krukor.
 
Den som skriver och odlar här heter Malin och bor i Umeå. I Umeå, tänker ni, är det ens någon mening med att odla i zon fem? Ja, det är det, men det är såklart kärvare än om jag hade bott i Skåne. Därför känns odlandet nästan som en protesthandling, som ett slag underifrån. Det är en morivationshöjare för mig. Så, absolut att det går att odla norr om Dalälven 😀
 
Hemma hos mig odlas sånt som får plats och som känns kul. I år har jag satt spetspaprika, chili, busktomat och örter. Jag har också några krukor med luktärt och tänker sätta ringblomma och tagetes nu i påskhelgen.
 
Häng med!